4 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Piloţii, marinarii şi şoferii de tiruri, amendaţi de stat din cauza haosului cu formularul digital de intrare în România, PLF”

Deputatul Daniel Blaga: “Piloţii, marinarii şi şoferii de tiruri, amendaţi de stat din cauza haosului cu formularul digital de intrare în România, PLF”

“Piloţii, marinarii şi şoferii de tiruri, amendaţi de stat din cauza haosului cu formularul digital de intrare în România, PLF.

Între 2000 şi 3000 de lei! Atât trebuie să scoată din buzunar fiecare marinar, pilot ori şofer de tir care a intrat în ţară, în ultimele 30 de zile şi nu a completat formularul digital de intrare în ţară, PLF.

Cei vizaţi sunt scandalizaţi de sancţiunile primite şi spun că autorităţile au creat un haos total.

Piloţii strigă că în cursele scurte nici măcar nu coboară din avion şi li se pare aberantă amendarea lor cu 3000 de lei.

Pe de altă parte, şoferii de camion care au intrat în România după data de 15 decembrie şi nu au completat nici ei formularul PLF au primit câte 2000 de lei amendă.

Şi navigatorii s-au trezit amendaţi tot cu aceeaşi sumă, din aceeaşi cauză.

Amenzile au fost expediate prin poştă, iar haosul continuă.

În tot acest timp, autorităţile promit că vor rezolva situaţia şi vor modifica ordonanţa dată, dar… doar promit.

Responsabilii bâjbâie zi de zi şi dau din colţ în colţ, cei vizaţi sunt sancţionaţi și amenzile curg cu nemiluita.

Oamenii amendaţi n-au altă soluţie decât să meargă în instanţă şi să conteste amenzile primite.

În tot acest timp, ministrul Sănătăţii susţine că există discuţii în Guvern ca angajaţii din transporturi să fie exceptaţi de la completarea formularului digital, dar totul a rămas până acum la stadiul de discuţii.

Noi, cei din USR, am depus un proiect de lege prin care cerem anularea amenzilor abuzive. Proiectul de lege depus de colegii mei Silviu Dehelean si Stelian Ion prevede anularea amenzilor, restituirea banilor si corectarea sistemului informatic”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial