20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Luptând împreună, privilegiile nemeritate n-au cum să nu dispară”

Deputatul Daniel Blaga – “Luptând împreună, privilegiile nemeritate n-au cum să nu dispară”

“Eliminarea pensiilor speciale nu-i o utopie, chiar dacă politrucii fac tot posibilul să convingă cetățenii de acest lucru. Dovadă stă lupta aceasta pe care USR a dus-o încă de la înființare cu privilegiile nemeritate. Sigur, victoriile au fost mici până în prezent. Faptul că „Sistemul” s-a clintit însă e un motiv pentru a nu ne da bătuți. Aceasta ar fi vestea bună. Vestea proastă e că, de la începutul pandemiei, pensiile speciale s-au triplat în raport cu cele normale, firești.

📈 Conform datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, care are în plată „doar” 6 categorii de pensii speciale, acestea au crescut în ultimii 2 ani, în medie, cu 1300 de lei. Pensiile firești s-au mărit în aceeași perioadă cu numai 397 de lei. Prea puțin, mai ales având în vedere faptul că numărul de pensionari a scăzut cu 60.000 de oameni.

🙏 Ce-i de făcut? Știți bine, în perioada 2017-2020, USR a lansat mai multe proiecte de abrogare ale acestor privilegii. Toate au fost blocate sistematic de către nucleul dur al puterii, cu o singură excepție: „șmenul” PSD care a fost depus un proiect nou într-o zi, adoptat mai apoi în termen de 24 de ore, cu încălcarea procedurilor constituționale. De ce? Fiindcă PSD știa că legea, făcută intenționat pe repede înainte, va fi anulată. Am avut de învățat și noi din această poveste. Am reluat mai apoi întregul proces. Îl comunicăm constant. Ne luptăm și ne zbatem. E esențial însă ca societatea civilă să se implice și ea. Luând legătura, om cu om, cu aleșii din circumscripție. Cerându-le acestora să facă ce-au promis în campaniile electorale: să pună comunitatea pe primul plan. Repetând mai apoi acest lucru oricât va fi necesar. Luptând împreună, privilegiile nemeritate n-au cum să nu dispară”, a menţionat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial