11 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga, la cel mai mare „târg” european dedicat tehnologiilor menite să transforme localitățile în „orașe inteligente”

Deputatul Daniel Blaga, la cel mai mare „târg” european dedicat tehnologiilor menite să transforme localitățile în „orașe inteligente”

Smart City World Council sau nevoia de a înțelege cum putem ajuta (și) mai bine comunitățile locale

În ultimele zile am fost prezent la Barcelona, acolo unde s-a desfășurat cel mai mare „târg” european dedicat tehnologiilor menite să transforme localități în „orașe inteligente”.

Vorbim aici de noutăți tehnologice eficiente precum și de multiple exemple de bune practici aduse împreună, întocmai pentru ca astfel de modele de succes să poată fi replicate.

Am putut să mă familiarizez mai bine cu întreg procesul digital dezvoltat în Estonia dar și să descopăr soluții inovatoare realizate spre exemplu în Catalunia. Și-am mai învățat ceva: că un așa numit ”smart city” nu presupune tehnologii SF ci pur și simplu dezvoltarea calității vieții.

La urma urmei, asta îmi doresc pentru Dâmbovița și pentru România: o calitate a vieții superioară oferită cetățenilor săi. Membrilor comunității.

Mă întorc astfel din Barcelona dornic să continui să ofer întregul meu suport administrației centrale și a celei locale, pentru ca dezvoltarea comunităților inteligente să reprezinte o realitate în viitorul apropiat. Așa cum ar trebui să fie firesc”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial