2 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga întreabă – “Va susține PNL un pachet de legi favorabil exclusiv „șmecherilor”?”

Deputatul Daniel Blaga întreabă – “Va susține PNL un pachet de legi favorabil exclusiv „șmecherilor”?”

“Într-o politică curată, n-ar fi nevoie de dialoguri printre blitz-uri și camere pentru ca lumea să afle ce crede cu adevărat un partid politic pe un subiect. Din păcate însă, realitatea ne arată tot mai des faptul că tot mai mulți politicieni se ascund de opinii și mai ales de asumare. De asumarea unor decizii care, să ne înțelegem, privesc comunități întregi și, uneori, pe noi toți. Fără excepție.

🏎️ Subiectul terfelirii Codului Rutier nu mai e de acum unul nou. A ținut zile întregi prima pagină a publicațiilor iar propunerile PSDNL și UDMR au scandalizat o țară întreagă. Chiar și așa, domnul ministru Bode pare că se află în imposibilitatea de a oferi un răspuns ferm: va susține PNL un astfel de pachet de legi favorabil exclusiv „șmecherilor”? Domnia sa spune că el unul n-o va face. Cu chiu cu vai însă, după numeroase încercări ale lui Cătălin Drulă de-ai cere o poziție fermă. Despre Partidul Național Liberal nu știm însă în continuare nimic, căci domnul Bode se eschivează din nou, chiar și în prezența presei.

💡 Diferența dintre partidele politice e dată adesea de asumarea unor poziții. Diferența dintre politicieni de asemenea. Întrebarea rămâne, mai departe: îi credem pe cei care își asumă sau pe cei care se eschivează? și, firește, îi tragem la răspundere pe cei care au promis, au avut puterea de a face și-apoi s-au făcut că plouă?LE: Au dat înapoi. Pentru moment au renunțat să distrugă Codul Rutier”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial