3 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga întreabă: “Când va reuşi România de scape de deciziile cu iz comunist?”

Deputatul Daniel Blaga întreabă: “Când va reuşi România de scape de deciziile cu iz comunist?”

😔 “Trăim o nouă zi de dezamăgire, din păcate nu ultima, sunt convins. Noi, cei din USR, i-am cerut şefului Statului, Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea care îi vizează pe avertizorii de integritate.

🤐 Aşa cum arată acum, legea cu pricina îi obligă pe cei care vor să demaşte actele de corupţie, ori alte ilegalităţi din instituţiile statului sau companii, să îşi facă publică identitatea. Adică le bagă pumnul în gură de la bun-început, o intimidare clară să stea în banca lor şi să nu se apuce să sesizeze ce este în neregulă.

😔 Dezamăgirea vine (şi) de la Curtea Constituţională a României, care a respins sesizarea noastră. Nici aici nu suntem prea miraţi având în vedere că instituţia CCR are în vârf un apropiat al fostului preşedinte Ion Iliescu.💸 Unde duc toate aceste lucruri? Riscăm să pierdem finanţări importante prin PNRR. Nu o spunem noi, ci şefa Parchetului European, Codruţa Koveşi.

📃 Actualii guvernanţi trebuie să scoată urgent din forma actuală a legii menţiunile aberante şi să permită avertizorilor de integritate să scoată la lumină nedreptăţile fără a tremura de frica unor consecinţe nemeritate şi poate foarte grave”, a reliefat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial