26 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “E o zi neagră pentru independența justiției”

Deputatul Daniel Blaga: “E o zi neagră pentru independența justiției”

“Tot ceea ce a putut USR face, a făcut. Am sesizat Comisia de la Veneția, am depus 269 de amendamente, am deschis toate căile de dialog și mai apoi de atac. Chiar și așa, PSDNL a ales să voteze noile legi ale justiției în stilul Dragnea: pe repede înainte, așa cum și-au propus, desăvârșind un vis mai vechi, de a controla legea. Firește, nota de plată care va veni de la Comisia Europeană va trebui poate plătită de către noi toți.

E o zi neagră pentru independența justiției și pentru modul în care este percepută democrația de către putere. De mâine însă, lupta continuă, pentru că ne vom asigura de faptul că întreaga Europă va afla de rușinea de vot de astăzi. România nu-și permite să piardă banii europeni în detrimentul legilor strâmbe, oricât și-ar dori PSDNL ca Justiția să fie condusă după propriile interese.

🕐 60 de minute. Atât au durat dezbaterile în Plen pentru una dintre cele mai importante legi pentru sistemul de justiție.

😡 Un sistem judiciar clientelar, unde puterea va fi deținută doar de câțiva oameni. Asta se întâmplă zilele astea. Judecătorii și procurorii vor fi în subordinea șefilor numiți politic. PSDNL și UDMR au reușit astăzi tot ce nu au putut face Florin Iordache și Șerban Nicolae”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedinte al USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial