26 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Din aproximativ 7.5 lei litru, peste 3 lei sunt luați de stat direct, prin acciză și TVA. Haideți să cerem toți reducerea TVA-ului la carburanți!”

Deputatul Daniel Blaga – “Din aproximativ 7.5 lei litru, peste 3 lei sunt luați de stat direct, prin acciză și TVA. Haideți să cerem toți reducerea TVA-ului la carburanți!”

“Am văzut, ieri, foarte mulți oameni luând cu asalt benzinăriile speriați de zvonul care spune că prețul carburanților va trece de 10 lei.🤥 Un zvon. Nimic mai mult. Fake news. 🤥📌 Posibil ca prețul carburanților să continue trendul ascendent și să se scumpească cu câțiva bani per litru.

✅️ Singurul mod în care putem scădea prețurile rapid pentru români este prin reducerea TVA-ului de la 19% la 5%. De ce 5%? Pentru că mai jos nu ne lasă UE. Dar tot e bine și cu 5%. Ar fi o scădere a prețului de aproape un leu.

✅️ Deputații USR Cristina Prună, Claudiu Nasui și Denisa Neagu au depus deja în Parlament proiectul de reducere a TVA-ului la benzină, motorină și GPL.

Ulterior propunerii noastre, PSD a anunțat că vor înjumătățirea accizei la carburanți. Dar, ce să vedeți? Și-au dat seama că aceasta este reglementată la nivel european și nu o pot reduce.

📌 Statul face mai mult profit dintr-un litru de benzină decât benzinăria de la care îl cumpărăm.

Din aproximativ 7.5 lei litru, peste 3 lei sunt luați de stat direct, prin acciză și TVA.

👍 Da, se poate reduce TVA-ul la carburanți! Polonia a redus TVA-ul la carburanți la 8% tocmai pentru a ajuta polonezii să facă față crizei. Statul român de ce nu are face la fel?

👉 Facem un apel către actuala coaliție să reducă TVA-ul la carburanți. Proiectul de lege al USR este în Parlament și îi poate sprijini pe români în acest context dificil.

✍️Scrie-le parlamentarilor din județul tău și cere-le să susțină proiectul USR. Găsești lista lor, defalcată pe județe, în primul comentariu.

👉 Haideți să cerem toți reducerea TVA-ului la carburanți”, a precizat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USR Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial