19 aprilie 2024
Investiţie de peste 100 de milioane de euro, la Moroeni!

Investiţie de peste 100 de milioane de euro, la Moroeni!

“Am primit un grup de investitori din Israel care au achiziţionat circa 188 de hectare de teren, Muntele Nucetu, din zona montană înaltă din Dâmboviţa. Au întocmit un proiect aproape complet, la momentul acesta, de realizare a unei staţiuni montane pentru sporturi de iarnă, dar şi pentru activităţi specifice sezonului de vară.

Au în proiect o investiţie de peste 100 de milioane de euro. Sperăm ca în 6 luni, maxim un an, să se obţină toate avizele şi autorizaţiile necesare. Proiectul este prevăzut a se derula pe o perioadă de 6 ani şi are în vedere crearea a circa 3000 de locuri de cazare şi a tuturor facilităţilor care sunt necesare unei staţiuni montane moderne.

Terenul pe care l-au cumpărat este pe raza comunei Moroeni, toată zona montană este pe raza acestei localităţi, este şi teren liber de vegetaţie forestieră şi teren cu vegetaţie forestieră. S-au documentat înainte şi nu au cumpărat teren în zone protejate, au cumpărat pe terenuri care sunt destinate sau pot fi alocate pentru realizarea de obiective de investiţii.

Grupul de investitori are investiţii în toată lumea pe domeniul turistic şi pe domeniul imobiliar. Au investiţii şi în Statele Unite şi în Marea Britanie, în Israel. Este o firmă mare, chiar importantă. Sper ca investiţia să înceapă cât mai repede. Ei vor realiza pe cheltuiala lor şi drumurile de acces, vor face pe cheltuiala lor absolut tot.

Această investiţie va fi aproape de Cabana Bolboci”, spune şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial