20 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “CNA trebuie condus cu profesionalism, fără oameni care răspund la comenzi politice şi fără intimidări de orice fel”

Deputatul Daniel Blaga: “CNA trebuie condus cu profesionalism, fără oameni care răspund la comenzi politice şi fără intimidări de orice fel”

“Ne întoarcem la vechile metehne

Am simţit un gust amar, astăzi, după ce actuala Putere a încercat, din nou, să îşi impună oamenii în funcţii cheie.

Noii parteneri de guvernare, PSD-PNL, au convocat comisiile de Cultură şi IT din cadrul Camerei Deputaţilor, cu gândul să elimine un articol care ar pica la fix pentru reîntoarcerea doamnei Monica Gubernat în fruntea Consiliului Naţional al Audiovizualului. Inițiativă PSD, evident.

Nu uităm însă atât de uşor că doamna Gubernat a fost demisă din funcţie vara trecută, dar e clar că partidul şi-o doreşte înapoi pentru a veghea atent instituţiile mass-media.

Sunt membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, iar votul meu a fost astăzi împotriva eliminării articolului care prevede că odată demis, un membru CNA nu mai poate fi repus în funcţie în acelaşi mandat.

Şi îmi menţin poziţia cu tărie şi cu argumente.

CNA trebuie condus cu profesionalism, fără oameni care răspund la comenzi politice şi fără intimidări de orice fel la adresa televiziunilor sau radiourilor.

Iar acolo unde sunt derapaje dovedite, ele trebuie sancţionate conform legislaţiei, fără omisiuni, prietenii sau interese“, a declarat deputatul Daniel Blaga, preşedintele USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial