”Așa cum era firesc, am ales să dau curs invitației Consiliului Județean Dâmbovița de a discuta pe marginea proiectelor ce necesită a fi realizate în UAT-urile din județul nostru.
În calitate de parlamentar, consider că trebuie făcută abstracție de culoarea politică atunci când discutăm despre nevoile unor comunități dar și că ego-ul trebuie lăsat la ușă, căci oamenii, nu noi, politicienii, trebuie să primeze. De altfel, această filosofie simplă e împărtășită de către colegii mei din USR PLUS, lucru care mă bucură.
Întâlnirea de ieri mi-a arătat că există suficientă deschidere aici, în Dâmbovița, dar mi-a arătat că există și o problemă majoră ce trebuie rezolvată. Din păcate, județul nostru s-a angrenat într-o multitudine de proiecte înainte de a-și stabili o strategie coerentă iar acest lucru s-ar putea traduce simplu printr-un calcul deficitat al bugetelor de care este nevoie.
Suportul „de la centru” e important, firește, și e just să căutăm soluții pentru a ajuta de fiecare dată când este posibil însă o administrație locală, aleasă în mod democratic de către o comunitate, trebuie să rămână independentă, autonomă iar asta presupune și datoria de a-și putea gestiona cu responsabilitate finanțele.
Dâmbovița a beneficiat în ultimii ani de sume considerabile atât prin PNDL cât și prin intermediul fondurilor europene, în al doilea caz, „specialiștii după ureche”, apăruți peste noapte, rămânând datori la capitolul implementare sănătoasă. Mi se pare vital astfel ca C.J. Dâmbovița să investească în perioada următoare în specialiști reali, onești și responsabili în această zonă, pentru ca proiectele inițiate să aibă o șansă cât mai mare de reușită.
Altfel, în măsura legală posibilă, eu am să continui să îi asigur de suportul meu, așa cum e firesc să se întâmple”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USRPLUS Dâmbovița.