1 mai 2024
Deputatul Daniel Blaga atrage atenția: ”Dâmbovița e în zona roșie a dezvoltării economice.  Cheltuim excesiv și producem prea puțin”

Deputatul Daniel Blaga atrage atenția: ”Dâmbovița e în zona roșie a dezvoltării economice. Cheltuim excesiv și producem prea puțin”

”De imagine, pentru presă și tv, primul ministru Ciolacu îi cheamă pe toți președinții de consilii județene și pe toți primarii României la o discuție despre „consolidarea finanțelor publice naționale”. Practic însă, PSDNL se pregătește să „dinamiteze” încă o data mediul privat, prin supraimpozitări și biruri grele, pe care experții din societatea civilă le-au desființat deja, arătându-le drept ceea ce sunt: un alibi al celor care ne conduc, menit să acopere un deficit pe care aceștia l-au creat.

Pentru PSD, pare că nu contează că riscă să omoare mediul privat. Că vor desființa practic PFA-ul și vor îngropa afacerile miciilor întreprinzători.

Pentru PSD pare că nu contează nici faptul că efectele acestea se vor resimți mai apoi tare și-n rândul celorlalți cetățeni. Prin prețuri mult mai mari la raft, prin potențiala peirdere a locului de muncă, prin imposibilitatea de a obține o mărire de salariu și așa mai departe.

Pentru PSD pare să conteze acum doar justificarea unor bani care nu mai există, pentru că au fost cheltuiți fără cap și/sau băgați în buzunarele adânci ale „celor care trebuie”.

Acest mod de-a guverna falimentar nu e din păcate deloc nou și se poate observa și în județul nostru. Și aici, cuvintele mari sunt la ordinea zilei. Rezultatele sunt însă mici, mult prea mici. Nu o spun eu și nu o spun cu ură (ci doar cu tristețe). O arată cifrele. Matematica ce nu ține cont de vreo afinitate politică.

Dâmbovița e în zona roșie a dezvoltării economice, într-un clasament „al rușinii” din care fac parte doar 8 județe din România. O codașă astfel, situată abia pe locul 36 din 42.

Întrebarea care se pune astfel e simplă: dacă cheltuim excesiv și producem prea puțin și dacă cei care decid modul în care „se duc banii” sunt primarii și președinții de Consilii, oare cine este responsabil pentru această situație?”, întreabă deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial