2 mai 2024

DECIZIE – Liceul Auto Târgovişte se mută în clădirea Liceului «Nicolae Mihăiescu »

liceu transp„Este vorba despre o modificare a reţelei şcolare, în condiţiile în care la Liceul Tehnologic «Nicolae Mihăescu» la sesiunea din vară-toamnă niciun doritor nu a formulat opţiune să urmeze cursurile acestui liceu. În momentul de faţă are un număr mic de elevi şi este clar că urma ca acest liceu să-şi înceteze activitatea, cu ieşirea bazei materiale din sfera educaţională.

De aceea am ales ca Liceul de Transporturi Auto să absoarbă Liceul «Nicolae Mihăiescu », astfel încât acolo urmează să funcţioneze Grupul Şcolar Auto. Nu se va pierde niciun loc de muncă, inclusiv funcţiile didactice auxiliare vor fi asigurate. De aceea intenţionăm să finanţăm lucrări la Liceul «Nicolae Mihăiescu», pentru că acolo îşi va desfăşura activitatea şi Liceul de Transporturi Auto.

Baza materială este una foarte importantă. Liceul de Transporturi Auto îşi desfăşoară activitatea în momentul de faţă pe 600 de metri pătraţi, iar aici unde este Liceul «Nicolae Mihăiescu» condiţiile vor fi mult mai bune. De aceea am şi cerut avizul Inspectoratului Şcolar. În urma unor discuţii pe care le-am avut atât cu cei din Consiliul de Administraţie de la Liceul de Transporturi Auto, cu conducerea Liceului «Nicolae Mihăiescu», Inspectoratul Şcolar, am ajuns la concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie.

De aceea în legătură cu reţeaua şcolară trebuie să avem în viitor o discuţie pentru a eficientiza atât procesul de învăţământ, dar şi cheltuielile bugetare care vizează întreţinerea şi exploatarea bazei materiale. Decizia a fost luată de comun de acord cu Inspectoratul Şcolar şi în acord şi cu conducerile celor două unităţi de învăţământ. (…)

Pentru clădirea Liceului Auto există discuţii ca acolo să vină o parte din elevii care sunt la Şcoala 1 «Vasile Cârlova» în momentul de faţă, dar nu am finalizat această discuţie, nu depinde numai de noi, trebuie să-şi dea acordul şi Inspectoratul Şcolar, Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ. Oricum şi spaţiul respectiv va rămâne în circuitul educaţional, nu vrem să scoatem spaţiile din circuitul educaţional. Dacă nu am fi făcut această absorbţie, la Liceul Nr. 5 spaţiile respective nu îşi mai justificau în niciun fel existenţa.

Cred că mai sunt patru clase la zi şi, neînscriindu- se nimeni pentru clasa a IX-a, practic se merge spre lichidare, nu mai puteau să beneficieze sub nicio formă de finanţarea de bază având un număr atât de mic de elevi”, a mai spus edilul.”, a precizat primarul  Târgoviştei, Cristian Stan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial