26 aprilie 2024
De la ora 18, Dâmboviţa e sub COD GALBEN! De mâine înfruntăm iar COD PORTOCALIU!

De la ora 18, Dâmboviţa e sub COD GALBEN! De mâine înfruntăm iar COD PORTOCALIU!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis trei avertizări meteorologice valabile şi pentru judeţul Dâmboviţa, după cum urmează:

În intervalul 12 februarie 2012, ora 18.00 – 13 februarie, ora 12.00, judeţul Dâmboviţa se va afla sub atenţionare COD GALBEN. Potrivit ANM, va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 15 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 40 – 50 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada.

În intervalul 13 februarie, ora 12.00 – 14 februarie, ora 02.00, ne vom afla sub incidenţa CODULUI PORTOCALIU. Potrivit meteorologilor, va ninge abundent în partea de sud şi sud-est a ţării, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 55 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi local 30 cm şi, izolat, 50 cm.

În intervalul 14 februarie, ora 02.00 – 14 februarie, ora 14.00, judeţul Dâmboviţa a fost avertizat cu COD PORTOCALIU. Va ninge abundent, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de până la 60 – 70 km/h, temporar viscolind şi spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă, ce va depăşi 30 cm.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Iancu Caracota, a convocat astăzi, 11 februarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a stabili măsurile necesare în perioada avertizată. „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va lua legătura cu toate localităţile, acestea având obligaţia să anunţe imediat orice problemă deosebită. De asemenea, poliţiştii de pe raza localităţilor vor semnala evenimentele de pe plan local. Poliția, Jandarmeria, ISU și Armata, suplimentați numărul de oameni și fiți pregătiți să intervenim, în cazul apariției unor probleme deosebite. Cei de la drumuri naţionale şi drumuri judeţene, continuaţi să fiţi prezenţi în trafic şi ajutaţi şi localităţile, acolo unde este necesar. Vom continua să patrulăm pe câte 20 de km, astfel încât să evităm blocajele. Ambulanţa trebuie să ţină legătura cu CJSU, pentru a nu pune în pericol nici echipajele şi nici pacienţii. Le solicit celor de la ELECTRICA să ia măsuri din timp, astfel încât să se evite situaţia în care oamenii stau fără curent zile întregi. Scopul nostru este să salvăm vieți și bunuri și să nu ne punem cetățenii în pericol. Știți ce aveți de făcut, înțeleg că sunteți obosiți după atâtea zile de efort, dar nu accept lipsa de interes și de profesionalism”, a precizat prefectul Iancu Caracota, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La dispoziţia dâmboviţenilor stă numărul de telefon cu tarif normal 0245-611423, unde pot fi semnalate problemele din teritoriu.

Garnizoana Târgovişte va amplasa, începând de mâine, între orele 10.00 – 16.00, un cort în Piaţa Tricolorului din municipiul Târgovişte, unde cetăţenii pot dona alimente sau alte bunuri pentru sinistraţii din Buzău şi Vrancea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial