7 mai 2024

De ce se temea un bucureștean de polițiștii rutieri din Titu!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolDepistaţi la volanul autoturismelor, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

Poliţiştii din Titu au oprit în trafic, pe DN 7, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Bucureşti.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Comişani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Târgovişte, deşi avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei în cauză au fost transportaţi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Poliţia rutieră recomandă ALEGE VIAŢA! FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

De asemenea, vă reamintim că şofatul sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor de circulaţie. Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial