13 mai 2024
Poliţiştii dâmboviţeni, controale pentru prevenirea pandemiei de COVID-19

Poliţiştii dâmboviţeni, controale pentru prevenirea pandemiei de COVID-19

Webp.net-resizeimage (1)Acțiuni pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) în zonele aglomerate din județul Dâmbovița

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și Direcției de Sănătate Publică au acționat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, au fost desfășurate activități de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

La nivelul județului Dâmbovița, au fost organizate 27 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost verificate 174 de obiective/locații și au fost controlate 162 de mijloace de transport.

Pentru neregulile descoperite au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, dintre care 88 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectivpentru încălcarea măsurilor de protecție individuală.

Alte 37 de sancțiuni contravenționale au fost pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, conform prevederilor Legii nr. 61/1991

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial