22 februarie 2024
De ce refuză senatorul Dragoş Popescu “invitaţiile speciale”. “Evenimente cu circuit închis. Nu mi se pare în regulă ca unii să fie privilegiați”

De ce refuză senatorul Dragoş Popescu “invitaţiile speciale”. “Evenimente cu circuit închis. Nu mi se pare în regulă ca unii să fie privilegiați”

“Despre invitații “speciale”

De când am preluat mandatul de senator de Dâmbovița am tot primit invitații la diverse spectacole sau concerte organizate de către Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița sau de către Arhiepiscopia Târgoviștei.

De multe ori am declinat invitațiile deoarece astfel de evenimente culturale, precum și Festivalul Național “Crizantema de Aur”, ar trebui să fie accesibile publicului larg, chiar și cu bilete puse în vânzare. Altfel, devin evenimente cu circuit închis și nu mi se pare în regulă ca unii să fie privilegiați, mai ales că de multe ori sunt finanțate din fonduri publice, adică din banii cetățenilor.

Și cum să spui că accesul este gratuit, ceea ce poate fi un aspect îmbucurător, dar să nu poți face rost de o invitație? Eu prefer să urmăresc de data aceasta concertul online și sper ca locul pe care l-aș fi ocupat în sală (sala de cinema!) să fie oferit unei persoane care să se bucure cu adevărat de spectacol ca de un dar de sărbători. Însă, de când a fost reabilitat Cinema Independența constat că este folosit și oferit ca sală de spectacole pentru diverse evenimente, chiar și politice, uneori fiind anulate proiecțiile de filme.

Insist pe ideea de a fi organizate evenimente pentru oamenii simpli, nu pentru cei “speciali”, deoarece de banii publici trebuie să beneficieze toți cetățenii, mai ales când este vorba despre sănătate și educație, dar și despre artă în cele mai diverse forme ale sale. De ce împărțiți românii în “speciali” și restul și creați și din evenimentele culturale comparații abisale când de fapt ar trebui să realizați punți între oameni?”, a mărturisit Dragoş Popescu, senator de Dâmboviţa, reprezentant al Partidului Reper.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial