18 aprilie 2024
De ce majoritatea pariorilor sportivi pierd?

De ce majoritatea pariorilor sportivi pierd?

Există o veche zicală care spune că nu vezi niciodată o casă de pariuri săracă, care provine din faptul general acceptat că aceste case de pariuri câștigă întotdeauna pe termen lung. Majoritatea caselor de pariuri fac într-adevăr profituri foarte respectabile, iar adevărul simplu este că majoritatea oamenilor care pariază pe sport pierd bani în general.

Unii oameni ar vrea să vă facă să credeți că acest lucru se datorează faptului că aceste case de pariuri fac imposibilă câștigarea clienților lor, asigurându-se că șansele sunt întotdeauna în favoarea lor. Acest lucru nu este chiar așa. Casele de pariuri au cu siguranță un avantaj față de clienții lor, dar acest avantaj nu este motivul pentru care majoritatea pariorilor sportivi pierd.

Avantajul caselor de pariuri constă în esență în faptul că ele stabilesc cotele și liniile de pariuri. Ele fac acest lucru în așa fel încât percep efectiv un comision de fiecare dată când plasați un pariu. Acest comision este practic costul utilizării serviciului lor și există o mulțime de pariori de succes care pot absorbi acest cost și totuși să obțină profit.

Adevărul este că majoritatea pariorilor pierd de fapt bani nu din cauza avantajului caselor de pariuri, ci din motive care se află în întregime sub controlul lor. Ei nu își gestionează banii în mod corespunzător; plasează pariuri din motive greșite; și pariază prea des. Toate acestea sunt greșeli ușor de făcut, dar sunt și complet evitabile. Când vine vorba de jocuri online cu castiguri reale in bani, pariurile sportive sunt o alegere potrivită, dacă o faci cum trebuie.

În acest articol explicăm mai detaliat fiecare dintre aceste greșeli. De asemenea, vă oferim câteva sfaturi pentru a vă ajuta să evitați să cădeți în aceleași capcane pe care le fac atât de mulți pariori. Vă rugăm să rețineți că aceasta nu este în niciun caz o listă completă a punctelor în care puteți greși atunci când pariați pe sport, dar punctele pe care le acoperim sunt cu ușurință printre cele mai mari motive pentru care pariorii pierd bani.

Pariază influențați de emoții

O parte din plăcerea jocurilor de noroc constă în emoția câștigului și agonia înfrângerii, dar dacă vă lăsați emoțiile să intre în joc în timp ce plasați pariurile, acest lucru este o rețetă pentru dezastru.

Pariurile sportive profitabile constau în a analiza informațiile, a folosi această analiză pentru a prezice probabilitatea unui rezultat, apoi a plasa un pariu pe acel rezultat dacă puteți găsi o linie care să fie profitabilă pe baza predicțiilor dumneavoastră. Nicăieri în această secvență nu există loc pentru gândirea emoțională.

Gândirea emoțională vă întunecă judecata și vă face să nu luați în considerare informații importante pentru că aveți sentimente puternice față de o echipă sau alta. Dacă nu ne permitem să luăm în considerare pe deplin toate informațiile disponibile atunci când luăm o decizie, decizia noastră este în mod inerent eronată. Păstrați emoțiile pentru atunci când sărbătoriți/compătimiți după meci și lăsați logica să vă facă pariurile.

Gestionarea greșită a banilor

Există foarte puține certitudini atunci când vine vorba de pariuri sportive, dar un lucru de care puteți fi siguri este că rezultatele nu vor fi întotdeauna așa cum vă așteptați. Acest lucru nu trebuie să fie o problemă majoră dacă vă gestionați banii în mod corespunzător; dar dacă nu o faceți, atunci aproape sigur veți sfârși prin a da faliment la un moment dat.

Gestionarea slabă sau lipsa de gestionare a banilor este probabil cel mai mare motiv pentru care atât de mulți oameni pierd bani atunci când pariază pe sport. Chiar și pariorii care se pricep să aleagă câștigători au dat faliment din simplul motiv că nu au fost foarte buni la gestionarea banilor.

Negestionarea corectă a banilor poate duce la tot felul de greșeli. Printre acestea se numără urmărirea pierderilor și pierderea totală, plasarea unei grămezi de pariuri nebunești după o victorie decentă și returnarea tuturor profiturilor, sau risca mult prea mult pe un lucru sigur doar pentru a vedea că pierde.

Oricine a făcut o cantitate considerabilă de pariuri în timpul vieții sale a făcut probabil cel puțin una dintre aceste greșeli sau a făcut ceva similar și, din păcate, sunt mulți care au făcut aceleași greșeli de nenumărate ori. De fapt, acestea sunt destul de ușor de evitat cu puțină disciplină și o anumită gestionare a bankroll-ului.

Practic, acest lucru înseamnă pur și simplu să ai un fond de bani destinat în mod special pariurilor și să ai niște reguli clar definite cu privire la modul în care trebuie folosiți acești bani. Mulți pariori nu se obosesc cu acest lucru. Ei folosesc pur și simplu banii pe care îi au la îndemână atunci când vor să plaseze un pariu, fie că îi depun pe un site de pariuri, fie că îi înmânează în numerar unei case de pariuri. Nu se gândesc cu adevărat la cât de mult ar trebui să parieze: ei decid pur și simplu la întâmplare cât de mult să parieze.

Parierea în acest mod nu este neapărat o mare problemă pentru persoanele care doar se distrează, cu condiția să folosească doar banii pe care își permit să-i piardă; dar oricine dorește serios să obțină un profit trebuie să fie mai organizat. Ar trebui să știe cu cât de mult trebuie să parieze și să stabilească reguli cu privire la cât de mult să parieze.

Pariat prea des

Pariurile prea dese pot fi la fel de problematice ca și pariurile din motive greșite. Este, de asemenea, un alt lucru pe care mulți pariori îl fac și un alt motiv pentru care mulți dintre ei pierd bani.

A paria cu succes nu înseamnă pur și simplu să încerci să alegi cât mai mulți câștigători, ci să identifici oportunitățile potrivite pentru a-ți susține judecata. Acest lucru înseamnă să fii selectiv. Unii dintre cei mai profitabili pariori sportivi sunt destul de pregătiți să treacă perioade lungi de timp fără să facă un pariu dacă nu se prezintă oportunitățile potrivite, tocmai de aceea sunt atât de profitabili.

Ar putea fi tentant să încerci să alegi câștigătorul fiecărui meci de fotbal care se joacă într-un weekend sau al fiecărui meci de tenis din prima rundă a unui turneu, dar realitatea este că este aproape imposibil să faci acest lucru. Este mult mai bine să căutați un număr mic de oportunități în care să puteți plasa un pariu cu încredere.

De asemenea, este o idee bună să limitați numărul de sporturi pe care pariați. Pentru a face bani în mod constant, ar trebui, în mod ideal, să efectuați o cantitate destul de mare de cercetare și analiză, iar acest lucru este foarte dificil de făcut în mod corespunzător dacă pariați pe o mulțime de sporturi diferite. Aveți o șansă mult mai mare de succes dacă vă concentrați pe unul sau două despre care puteți fi cu adevărat bine informat.

Concluzie

Indiferent cât de bun ești la pariuri, nu vei câștiga niciodată fiecare pariu pe care îl plasezi. Totuși, nu trebuie să câștigi. Oricât de evident ar suna, trebuie doar să câștigi mai mult din pariurile câștigătoare decât pierzi din cele pierzătoare. Cu cât ești mai selectiv în pariurile pe care le plasezi, cu atât ai mai multe șanse să faci acest lucru. Totodată, gestionarea banilor și controlarea emoților intră în joc și trebuie mereu ținute în frâu! Jucați responsabil.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial