lun. sept. 16th, 2024

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

De la începerea votării, la nivelul judeţului Dâmbovița, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora 17.00, au fost semnalate 49 de incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 26 nu s-au confirmat și trei sunt în curs de verificare.

Au fost întocmite 14 dosare penale ca urmare a posibilelor infracțiuni semnalate. De asemenea, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale.

Cu excepția sancțiunilor contravenționale prezentate opiniei publice, pe parcursul zilei, până în prezent, vă informăm că polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizați, astăzi, cu privire la faptul că, un bărbat, de 45 de ani, din comuna Moroeni, ar fi postat pe o rețea de socializare, cu 6 ore înainte de începerea procesului de votare, un clip video prin care ar fi îndemnat cetățenii să voteze un anumit partid politic. Bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 115/2015.

Subliniem că angajații MAI din județul Dâmbovița au intervenit operativ, în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. În continuare, efectivele MAI își concentrează misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită este acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile. De asemenea, polițiștii de ordine publică, echipaje de poliție rutieră și jandarmi din Dâmbovița, sunt prezenți în teren și monitorizează situația, fiind instituite și filtre rutiere, pentru a preveni și combate orice încălcare a legii.

Reamintim că, structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Dâmbovița desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale. Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune. Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA