24 iulie 2024
Haos electoral, în Dâmbovița. 45 de incidente, până la ora 14

Haos electoral, în Dâmbovița. 45 de incidente, până la ora 14

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA

De la începerea votării, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

La nivelul județului Dâmbovița, până la ora 14:00, au fost semnalate 45 de incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 24 au fost soluționate, iar 8 nu se confirmă.

Forțele de ordine au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale și s-au întocmit 3 dosare penale pentru posibile infracțiuni de coruperea alegătorilor, 2 pentru violarea confidențialității votului și unul pentru fals în înscrisuri.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 201 persoane, 174 de vehicule, fiind aplicate 59 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere (3 pentru viteză excesivă și unul pentru depășire neregulamentară), 2 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Astfel, pe strada Horia, Cloșca și Crișan, din Moreni, a fost surprins un bărbat de 31 de ani, din București, care ar fi condus un autoturism neînmatriculat în circulație. Pentru orele următoare, efectivele teritoriale ale MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind faptele contravenționale sau penale în contextul electoral.

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial