13 mai 2024

Dâmboviţa – Zeci de apeluri de urgenţă, la 112!

miebIeri, în cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la 35 de evenimente și au constatat 25 de infracțiuni

La data de 06 februarie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat, în tot județul, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au organizat 5 acțiuni și au intervenit la 34 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 25 de infracţiuni, dintre care 17 judiciare, 3 la regimul rutier și 5 de altă natură.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 319 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.366 de lei.

În cadrul acțiunilor desfășurate de polițiști în domeniul siguranţei rutiere, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Sfaturi utile pentru deplasări în siguranță

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi.

Adaptați în permanență viteza la condițiile de drum și trafic!

Fiți politicoși, respectați-vă partenerii de drum!

Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales pe timp nefavorabil.

Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Noaptea, temperaturile sunt, în cea mai mare parte a țării, negative și poate apărea poleiul.

Nu uitați să vă echipați autoturismul cu anvelope de iarnă, dacă circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Cei care nu respectă această prevedere legală și pun în pericol intergritatea lor și a celorlalți cetățeni sunt sancționați contravențional. Totodată, în astfel de situații sunt retrase și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial