20 aprilie 2024
Dâmboviţa – Vreme deosebit de rece! Până la -22 de grade!

Dâmboviţa – Vreme deosebit de rece! Până la -22 de grade!

gerComunicat de presă

Avertizare meteorologică – Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteorologică – COD GALBEN, valabilă și pentru județul Dâmbovița, fenomenele vizate fiind vreme deosebit de rece și nopți geroase, astfel:

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval: 19.01.2017, ora 12.00-21.01.2017, ora 10.00

      În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) în cea mai mare parte a ţării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20/21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia şi Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra în general între -22 şi -14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative.

      Notă: în partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie local în Muntenia şi în Dobrogea vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spaţii restrânse zăpada depusă anterior va fi temporar spulberată.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 14/03.11.2016 care aprobă Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2016-2017, au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență care au obligația de a asigura permanența la sediul instituției precum și luarea măsurilor ce se impun pentru depistarea oamenilor surprinși de ger pe raza localităților și adăpostirea acestora în centrele de cazare stabilite, cu sprijinul structurilor ce au misiuni de patrulare.

Biroul de presă

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial