28 aprilie 2024
Dâmboviţa – DEZASTRU în zona podurilor şi podeţelor

Dâmboviţa – DEZASTRU în zona podurilor şi podeţelor

Conform Ordinului Prefectului din 15.03.2013 , s-a constituit Comisia de verificare si control a starii tehnice si functionale a iazurilor de decantare si piscicole si a modului cum au fost salubrizate cursurile de apa.

Comisia de verificare si control este formata din reprezentanti ai urmatoarelor institutii :

 Institutia Prefectului Dambovita

 I.S.U. Dambovita

 Garda de Mediu Dambovita

 A.N.I.F. Dambovita

 A.N. ,,Apele Romane ‟- SHI Vacaresti (pentru bazinul hidrografic Arges )

 A.N. ,,Apele Romane ‟ – S.G.A. Dambovita (pentru bazinul hidrografic Ialomita).

In perioada 18-22.03.2013, in b.h. Arges , au fost verificate 6 (sase) localitati , respectiv Valeni Dambovita , Malu cu Flori, Voinesti, Petresti , Crangurile si Mogosani .

 In comuna Valeni Dambovita , pe cursul pr. Valea Larga s-a constatat prezenta unor depozite de deseuri , in special in zona podurilor si podetelor .

O parte a santurilor si rigolelor stradale sunt colmatate , neasigurand sectiunea de scurgere in caz de ploi abundente .

 In comuna Malu cu Flori , pe cursurile de apa (pr. Valea Larga si rau Dambovita ) au fost depistate , in zona podurilor mici depozite necontrolate de deseuri . Santurile de scurgere a apelor pluviale nu sunt in totalitate curatate pentru a asigura sectiunea de scurgere .

 In comuna Voinesti , pe malurile raului Dambovita , au fost depistate depozite de deseuri in zona podului DC 150 (Voinesti-Candesti) si in zona statiei de epurare .

 In comuna Petresti ,pe cursul raului Arges au fost depistate depozite de desuri in zona pod Ionesti , zona Puntea de Greci si limita amonte dig mal drept Baraj Zavoiul Orbului .

 In comuna Crangurile, pe malurile pr. Potopu s-au constatat depozite necontrolate de deseuri in zona SC ROVADIS SA .

 In comuna Mogosani , s-au constatat depozite necontrolate de deseuri pe malul stang al raului Arges , in zona fostei balastiere Fusea III si pe drumul de acces catre fosta balastiera . Santurile de scurgere a apelor pluviale nu sunt in totalitate intretinute corespunzator .

Masuri dispuse :

 Desfiintarea depozitelor necontrolate de deseuri;

 Notificarea cetatenilor in vederea curatarii santurilor si rigolelor ;

 Mentinerea malurilor si albiei cursurilor de apa in stare de curatenie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial