29 martie 2024

Dâmbovița – Vitezomani și indisciplinați în trafic, sancționați pe măsură!

www.mariusbuga.ro_images_pietoniIndisciplina pietonală şi abaterile comise de conducătorii auto, sancţionate de poliţişti!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie, îndeosebi pe cele privind acordarea priorităţii de trecere.

 

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 6200 de lei.

 

Din totalul amenzilor, 4 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 28 pentru viteză excesivă şi 3 pentru opriri neregulamentare.

 

De asemenea, poliţiştii au reţinut 6 permise de conducere şi retras 1 certificat de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

 

Şi pietonii au fost în atenţia poliţiştilor, 18 fiind sancţionaţi pentru traversarea drumului public prin loc nepermis.

 

Poliţia dâmboviţeană recomandă şoferilor:

 

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simţiţi obosiţi!

 

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

 

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

 

Acordaţi o atenţie deosebită pietonilor, întrucât, pe un carosabil umed sau alunecos, distanţa de frânare creşte considerabil.

 

Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi drumurile numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

 

Efectivele poliţiei dâmboviţene sunt prezente la datorie, iar orice încălcare a legii este sancţionată.

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial