26 aprilie 2024

Dâmboviţa – Uite de ce ai dat nas în nas cu poliţia oriunde ai mers!

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU UN JUDEŢ ÎN SIGURANŢĂ !

Peste 780 de sancţiuni contravenţionale, aplicate de poliţiştii dâmboviţeni pe parcursul unei zile

În perioada 12-16 martie 2014, la nivel naţional, Poliţia Română desfăşoară acţiuni în vederea diminuării fenomenului infracţional, şi implicit pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

268 de poliţişti dâmboviţeni au derulat activităţi preventiv-reactive, în sistem integrat, pe linia asigurării unui climat de siguranţă civică, prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, precum şi pentru creşterea vizibilităţii poliţiştilor în zonele cu risc criminogen.

Din numărul total al poliţiştilor, 140 au fost de ordine publică, 51 de poliţie rutieră şi 24 de efective specializate în investigaţii criminale.

Având în vedere neregulile descoperite cu ocazia acţiunilor, poliţiştii au aplicat 782 de sancţiuni contravenţionale, din care 692 pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, 31 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice în conformitate cu Legea 31/1991 şi 29 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Au fost constatate 8 infracţiuni, din care 7 în flagrant delict.

De asemenea, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii auto la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere şi retras 11 certificate de înmatriculare.

 Exemple:

  • Doi tineri, de 26 de ani, au fost depistaţi în timp ce se deplasau pe drumurile publice la volanul unor autoturisme, deşi nu deţineau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele acestora, au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui vehicul ori tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prev.şi ped. de art. 335 alin1 din Noul Codul Penal.

  • Doi bărbaţi, de 53, respectiv 59 de ani, ambii din Pucioasa, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce desfăşurau activităţi de pază la diverse obiective, fără a deţine atestat de pază.

Faţă de aceştia, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped. de art. 58 din Legea 333/2003, şi anume „desfăşurarea de activităţi de pază sau protecţie, de proiectare, producere, instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora fără atestat sau fără licenţa de funcţionare prevăzută de lege”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial