27 aprilie 2024
Dâmboviţa – Uite câte accidente au avut loc în ultima săptămână!

Dâmboviţa – Uite câte accidente au avut loc în ultima săptămână!

acct6Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii:

O săptămână fără accidente mortale de circulaţie!

Poliţia rutieră le mulțumește tuturor celor care au înțeles necesitatea respectării regulilor de circulație și le recomandă participanților la trafic să adopte o manieră preventivă de condus.

În perioada 26 octombrie-01 noiembrie a.c.,la nivelul judeţului au fost înregistrate 14 accidente de circulaţie, dintre care 5 au fost grave şi 9 uşoare.

Din fericire, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente de circulaţie pe şoselele din Dâmboviţa.

Accidentele rutiere grave s-au soldat cu rănirea gravă a 5 persoane şi rănirea uşoară a 4 persoane.

În urma accidentelor uşoare, 10 persoane au suferit vătămări corporale uşoare.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, 3 accidente rutiere s-au produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor şi 2 ca urmare a neasigurării la efectuarea manevrei de mers înapoi.

Abaterile comise de pietoni au condus la producerea a 5 accidente de circulaţie.

Cinci dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul şi 4 pe raza localităţilor Târgovişte, Titu şi Găeşti.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii le recomandă șoferilor să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de drum, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

Pietoni, evitaţi pe cât posibil folosirea părţii carosabile, în condiţii de vizibilitate redusă, asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial