3 mai 2024

Dâmbovița – Taxiurile și mașinile de la școlile de șoferi, în vizorul polițiștilor

www.mariusbuga.ro_images_taxi2Autovehiculele destinate transportului de persoane în regim de taximetrie şi cele destinate învăţării conducerii auto, verificate de poliţiştii dâmboviţeni

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii rutieri împreună cu inspectori din cadrul Regiei Autonome Registrul Auto Român, au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele de taximetrie şi cele destinate învăţării conducerii auto.

 

Acţiunea a vizat atât sancţionarea nerespectării normelor rutiere de către conducătorii auto, cât şi constatarea defecţiunilor tehnice ale celor două categorii de autovehicule.

 

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi 24 de poliţişti de la rutieră şi 2 inspectori din cadrul R.A.R. Dâmboviţa.

 

Echipele de control au verificat 65 de autovehicule taxi şi 24 de autovehicule ale şcolilor de şoferi.

 

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Totodată, poliţiştii au retras 5 certificate de înmatriculare, ca urmare a defecţiunilor tehnice constatate de către specialiştii R.A.R..

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial