3 mai 2024

Dâmboviţa – Şoferi pe trei cărări! Şi puşi pe scandal!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolConsumul de alcool, incompatibil cu activitatea de şofat!

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 33 de ani, din Moroeni.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru stabilirea cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice, însă acesta a refuzat prelevarea mostrelor biologice.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „refuzul ori sustragerea conducătorului auto de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive”.

De asemenea, poliţiştii Secţiei 11 Poliţie Rurală Pucioasa au depistat o femeie, de 29 de ani, din Glodeni, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Procedând la testarea cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o alcoolemie de 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un bărbat, de 50 de ani, care cunoştea faptul că femeia nu posedă permis de conducere, precum şi că se afla sub influenţa alcoolului.

Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu are acest drept”.

Totodată, poliţiştii din Titu efectuează cercetări faţă de un tânăr, de 22 de ani, din Lunguleţu, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, după ce l-au depistat la volanul unui autoturism, prezentând o alcoolemie de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial