2 mai 2024
Dâmboviţa: Se circulă în condiţii de iarnă

Dâmboviţa: Se circulă în condiţii de iarnă

Polițiștii rutieri sunt în teren pentru siguranța traficului

Pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți, încă din cursul nopții trecute, pe drumurile publice din județ, unde s-au asigurat că se acționează cu material antiderapant în vederea asigurării viabilității părții carosabile.

Precizăm că, la acest moment, circulația se desfășoară în condiții normale pe toate drumurile naționale și județene, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Le recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă la volan şi să respecte cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

Precizăm că, în condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea rutieră!

Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, gheață sau polei, distanţele sunt mai greu de apreciat.

Aşadar, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă! Vă sfătuim să nu porniți la drum dacă nu v-ați echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, etc.).

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial