29 martie 2024

Dâmboviţa – Şase cereri pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale

www.mariusbuga.ro_images_ue1La nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia au fost depuse 67 de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de învăţământ în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 – al doilea apel de proiecte. Cererile de finanţare au fost depuse în cadrul Axei prioritare 3, DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, în perioada 12 martie – 5 mai 2014, pentru a primi asistenţă nerambursabilă pentru finalizarea investiţiilor care, în prezent, stagnează din lipsă de fonduri. Sesiunea de depunere de proiecte s-a adresat solicitanţilor, care, în calitate de autoritate contractantă, au încheiat contracte de lucrări în temeiul prevederilor OUG nr. 34/ 2006, cu modificările și completările ulterioare, pentru activitatea ce va face obiectul cererii de finanțare depuse în cadrul acestui apel de proiecte.

La sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, proiectele ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale au fost depuse astfel: 9 cereri de finanţare din judeţul Argeş, 18 cereri din Călăraşi, şase din Dâmboviţa, şapte din Giurgiu, 14 din judeţul Ialomiţa, nouă cereri de finanţare din Prahova şi patru cereri din Teleorman. În prezent, cele 67 de proiecte depuse se află în etapa de verificare a concordanţei cererii de finanţare, ce se realizează în două etape: verificarea administrativă a dosarului de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de lucrări (etapă eliminatorie); verificarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii cererii de finanţare, precum şi conformităţii documentaţiei tehnico-economice.

Acest apel de proiecte a fost lansat în urma realocării de fonduri în cadrul programului Regio, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013. Pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, alocarea financiară nerambursabilă din fonduri FEDR aferentă acestui apel de proiecte este de 24,62 milioane de euro.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial