16 iulie 2024
Au apărut noi imagini din sera cu cannabis, de la Razvad. Ce au decis magistrații

Au apărut noi imagini din sera cu cannabis, de la Razvad. Ce au decis magistrații

UPDATE – CULTURĂ DE CANABIS INDOOR, DEPISTATĂ DE POLIȚIȘTI

În urma percheziției efectuate ieri, 8 octombrie, de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost reținute două persoane (un cetățean olandez și un cetățean român), cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc și mare risc, fără drept, pentru consum propriu.

În cursul acestei zile, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a unei persoane bănuite, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu față de a doua persoană bănuită.

Cu privire la această ultimă măsură, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au formulat contestație.

Reamintim că, la data de 8 octombrie 2023, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Dâmbovița, într-o cauză penală privind traficul de droguri de risc.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2023, ar fi fost dezvoltată, într-o comună, din județul Dâmbovița, o cultură de canabis indoor (într-o seră).

Pe parcursul percheziției domiciliare au fost descoperite și ridicate, dintr-un solar, o cultură de 133 de plante de canabis, cu înălțimea cuprinsă între 2 și 3 metri, aproximativ 24 de kilograme de muguri de canabis, un baton hașiș de 100 de game, 12 comprimate ecstasy, 18 grame de „speed” (droguri de mare risc), precum și alte instrumente folosite la întreținerea culturii de canabis.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 43 de saci de resturi de materie vegetală, 17 recipiente cu semințe, 4 telefoane, 2.000 de euro și 2.400 de lei, un cântar de precizie, două unități PC, două laptopuri, un DVR și 2 stick-uri de memorie.

Audierile au fost desfășurate la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial