29 martie 2024
Dâmboviţa – S-a întors vremea rea! Va ninge abundent până joi dimineaţă!

Dâmboviţa – S-a întors vremea rea! Va ninge abundent până joi dimineaţă!

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10harta_svg

Cod Galben

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare meteorologică – COD GALBEN, valabilă și pentru județul Dâmbovița, fenomenele vizate fiind ninsori local însemnate cantitativ şi temporar viscolite, astfel:

 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate:

08 februarie, ora 10.00 – 09 februarie, ora 09.00

În intervalul menţionat în sudul Moldovei şi în cea mai mare parte a Munteniei local ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. În judeţele Călăraşi, Giurgiu, în sudul judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, precum şi în judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu viteze de 45…55 km/h, iar în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa rafalele vor depăşi 55…60 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. În estul Munteniei şi sud-estul Moldovei în cursul zilei se vor menţine depunerile de polei.

Având în vedere Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița nr. 14/03.11.2016 care aprobă Planul de măsuri pentru perioada sezonului rece 2016-2017, au fost informate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență precum și instituțiile cu atribuțiuni în cadrul Grupurilor de Suport Tehnic, care au obligația să asigurare permanența la sediul CLSU și la centrele operative cu activitate temporară, la primirea avertizărilor sau atenționărilor meteorologice și asigurarea funcționării acestora pe perioada avertizărilor.

 

Biroul de presă Instituţia Prefectului Dâmboviţa

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial