28 martie 2024
Festival de jazz în zona Padina-Peștera. „The Jazz Cave Festival” ține până duminică

Festival de jazz în zona Padina-Peștera. „The Jazz Cave Festival” ține până duminică

Weekend-ul acesta, iubitorii muzicii jazz au fost răsfățați.

În Peștera Ialomiţei din Dâmbovița s-a ținut prima ediție “The Jazz Cave Festival”. Acustica deosebită i-a încântat pe turiști aflați la relaxare prin Bucegi.

Turiștii veniți în zona Padina-Peștera din munții Bucegi au avut parte de o surpriză. Nu se așteptau să fie întâmpinați de muzica unor trupe de Jazz.

Cristina Vișoiu, turist: „O experiență acustică aparte, pe o scenă naturală, într-una dintre cele mai spectaculoase peșteri. Este încă o dovadă că pandemia, lockdownul, poate da naștere unor lucruri deosebit de frumoase”.

Artiștii, unii reîntorși de peste hotare, spun că au avut și ei parte de o experiență unică.

Alex Simu, clarinetist, compozitor: „Este o bucurie imensă să fiu înapoi în România acasă, dar și o bucurie profundă de a cânta în sfârșit muzică într-o peștera. Este o traducere în sunete a vieții noastre”.

Sebastian Gheorghiu, manager de proiect: „Peștera este primul spațiu unde umanitatea a început să creeze. De aceea este momentul oportun pentru a da un nou start activității artistice din România”

Compozitor Elena Nicoleta Albu, artist multimedia: „Reprezint muzica prin forme și culori, voi picta și voi da formă muzicii pe care o aud”.

Festivalul, care a început vineri, vă dura până în această seară. Intrarea costă 50 de lei de persoană.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial