26 aprilie 2024
Dâmboviţa – Rezultate Bacalaureat 2022 – Trei medii de 10, iar în liceele Cojasca şi Tehnologic Pucioasa niciun elev nu a promovat

Dâmboviţa – Rezultate Bacalaureat 2022 – Trei medii de 10, iar în liceele Cojasca şi Tehnologic Pucioasa niciun elev nu a promovat

Informare cu privire la examenul național de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, înainte de contestații

Rata de succes la examen a crescut cu 4,1% pe ansamblul tuturor promoțiilor. Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, ora 10:00, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022.

Anul acesta la nivelul județului Dâmbovița, a rezultat o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 69,74% (față de media națională – 73,3%), superioară cu 4,1% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut.

În același timp, este cea mai mare rată de promovare din ultimii 10 ani (înainte de contestații). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 75,5%,. Au promovat 1931 de candidați, dintr-un total de 2769 de candidați prezenți.

Trei candidați au încheiat probele scrise cu media 10. Aceștia provin de la trei colegii dâmbovițene: Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu”, Târgoviște, Colegiul Național ”Vladimir Streinu”, Găești și Colegiul Național ”Nicolae Titulescu”, Pucioasa.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea: • Limba și literatura română: lucrările a 27 de candidați au fost notate cu 10 • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 40 / Istorie – 112) • Proba la alegere a profilului și a specializării: 117 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la geografie: 391). La polul opus, în două unități de învățământ liceal din județul Dâmbovița nu sunt candidați reușiți la această sesiune a examenului de bacalaureat.

Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR). Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie. Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape/condiții: 1. recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; 2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; 3. media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie 6 (cel puțin).

Președinte Comisia Județeană de Bacalaureat,

Inspector școlar general – prof. NICOLĂESCU Ileana-Cătălina

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial