5 mai 2024

Dâmboviţa – Poliţiştii, la datorie! Uite peste ce nereguli au dat!

www.mariusbuga.ro_images_scuterInfracţiuni din domeniul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni !

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au depistat un tânăr, de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped neînregistrat.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că tânărul are permisul de conducere anulat.

Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de „ punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, sau neînregistrat, potrivit legii” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost anulat”.

Totodată, doi tineri, de 20 şi 24 de ani, sunt cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului”, după ce au fost depistaţi la volanul autovehiculelor, iar în urma testării cu aparatul etilotest aceştia au prezentat alcoolemii de 0,42 respectiv 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduşi la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

www.mariusbuga.ro_images_pucploRECOMANDĂRI PENTRU O DEPLASARE SIGURĂ ÎN CONDIŢII DE PLOAIE ŞI VÂNT PUTERNIC

Având în vedere atenţionarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii dâmboviţeni recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Pentru a preveni producerea unor accidente de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să adopte o conduită preventivă şi să circule cu viteză redusă, adaptată în permanent la condiţiile de carosabil.

Totodată, se recomandă şoferilor să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, ploaia poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. În această situaţie, recomandăm conducătorilor auto să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu uite de politeţea în trafic.

Referitor la circulaţia în condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu vehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

De asemenea, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În această perioadă, poliţiştii sfătuiesc conducătorii  auto să acorde o atenţie deosebită pietonilor. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare.

Pietonilor li se recomandă să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin  locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

www.mariusbuga.ro_images_catuseDoi tineri, reţinuţi pentru furt calificat !

Poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au probat activitatea infracţională a doi tineri, de 16, respectiv 20 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, a reieşit că în data de 05 martie a.c., aceştia ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă situată pe raza localităţii Priseaca, de unde au sustras mai multe bunuri, în valoare totală de 1500 de lei.

Tinerii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar astăzi, 13 mai 2014, urmează să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

www.mariusbuga.ro_images_incendiuPoliţiştii efectuează cercetări în cazul unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Manga

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Voineşti au probat activitatea infracţională a unui bărbat, de 51 de ani, din localitatea Manga, bănuit că pe parcursul nopţii de 11/12 mai a.c., ar fi provocat intenţionat un incediu la o locuinţă.

În urma incendiului, au rezultat doar pagube materiale.

Bărbatul, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere,  a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 13 mai a.c., să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte cu propunere de arestare preventivă.

www.mariusbuga.ro_images_aiorga2Un tânăr care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate, a fost depistat de poliţiştii găeşteni 

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti  au depistat un tânăr, de 27 de ani, din localitatea Dragodana, pe numele căruia Judecătoria Găeştia a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate pentru o perioadă de 6 luni pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Bărbatul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.

Bunuri, a căror valoare se ridică la peste 200 000 de lei, confiscate de poliţiştii dâmboviţeni

La data de 13 mai a.c., poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au desfăşurat pe raza municipiului Târgovişte o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale.

În urma controlului efectuat la o societate comercială, poliţiştii au descoperit bunuri (articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi menaj) expuse în vederea comercializării pentru care agentul economic nu deţinea documente justificative de provenienţă.

Pe numele administratorului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial