4 mai 2024

Dâmboviţa – Poliţiştii de la Rutieră, PRĂPĂD printre şoferii indisciplinaţi!

balteAcțiuni ale polițiștilor rutieri pe raza județului

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către participanții la trafic.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 101 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.503 lei.

18 conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pentru neportul centurii de siguranță și 4 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor.

De asemenea, polițiștii au aplicat 13 amenzi pentru nerespectarea regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, 6 pentru lipsa rovinietei, 5 la H.G. 69/2012 și 2 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Atenţia poliţiştilor s-a îndreptat şi către indisciplina pietonală, 7 pietoni fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Ca măsură complementară, au fost reținute 6 permise de conducere, au fost retrase două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar în cazul unui autovehicul s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial