3 mai 2024

DÂMBOVIŢA: Poliţiştii de la Rutieră au întocmit dosare… pe bandă rulantă!

www.mariusbuga.ro_images_rutieraBULETIN INFORMATIV

Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti pentru comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice

La data de 07 septembrie a.c, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Răcari au oprit , pe raza localităţii Brezoaele, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din localitate.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de mostre biologice.

Faţă de acesta, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

Poliţiştii din Titu au depistat în trafic un tânăr, din Lunguleţu, în timp ce conducea un autoturism deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „ conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

“Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România”, „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”, „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare”- trei infracţiuni reţinute în sarcina unui bărbat, de 64 de ani, din Dragodana, după ce a fost depistat de poliţiştii Serviciului Rutier în timp ce conducea un tractor neînregistrat, al cărui număr de înmatriculare aparţinea altui vehicul.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte vehicul condus.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial