4 mai 2024
Polițiștii dâmbovițeni, cu ochii pe locurile de agrement!

Polițiștii dâmbovițeni, cu ochii pe locurile de agrement!

poza-piscina_70ACŢIUNI PENTRU SIGURANȚA COMUNITĂȚII

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din Dâmboviţa acționează pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța și fluența traficului rutier şi pentru menţinerea ordinii şi siguranței publice. O atenție în plus este acordată locurilor de agrement și zonelor turistice din judeţ.

 

Prevenirea faptelor antisociale și menținerea siguranței publice reprezintă îndatoriri ale poliției. În acest sfârșit de săptămână, polițiștii sunt la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanța în liniște și siguranță.

 

Astfel, polițiști din structurile de ordine și siguranță publică, poliție rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, precum și din cadrul  celorlalte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa acționează în zilele de sâmbătă și duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier și depistarea celor care comit fapte antisociale.

 

Efective suplimentare vor fi prezente şi în zona Platoului Alpin Bucegi astfel încât pe perioada manifestările prilejuite de festivalul PADINA FEST să nu se înregistreze evenimente negative.

 

Vor fi desfăşurate activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală sau contravenţională cât şi pentru verificarea şi asigurarea respectării regulilor generale de comerţ.

 

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe traseele de deplasare către Platoul Alpin Bucegi, respectiv pe DN 71 şi DJ 714, dar şi pe celelelate artere ce tranzitează judeţul,  pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea accidentelor sau a blocajelor rutiere.

 

De asemenea, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii utilizează aparatele de înregistrare vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă.

 

Şi polițiștii de la transporturi vor fi prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

 

Pentru un weekend liniştit și în siguranță poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

 

Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!

 

Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!

 

Nu răspundeţi la provocări cu violenţă, nu proferaţi injurii şi încercaţi să evitaţi conflictele!

 

În caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial