1 mai 2024
Târgovişte – „Ne jucăm, desenăm, circulaţie învăţăm”

Târgovişte – „Ne jucăm, desenăm, circulaţie învăţăm”

Devenite deja tradiţie, şi în acest an, poliţiştii dâmboviţeni vor desfăşura activităţi pentru a marca 1 iunie, „ Ziua Internaţională a Copilului”.

În data de 31 mai a.c., începând cu ora 10:00, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii dâmboviţeni, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, vor premia elevii câştigători ai concursului „Desenăm, ne jucăm, circulaţie învăţăm „ .

Organizarea unui astfel de concurs este necesară întrucât educaţia rutieră constituie o componentă esenţială a educaţiei pentru viaţă, ce transformă elevii în cetăţeni responsabili şi consţienţi de riscurile pe care le implică nerespectarea regulilor de circulaţie.

În cadrul acestui concurs, şcolarii au executat desene, având ca temă ilustrarea unor noţiuni specifice circulaţiei rutiere: drumul public, pietoni, biciclişti, conducători de vehicule, evenimente rutiere, precum şi comportamentul pe drumurile publice sau imagini cu poliţişti.

Cu ocazia etapei finale a concursului „Ne jucăm, desenăm, circulaţie învăţăm”, poliţiştii vor recompensa cu diplome cele mai reprezentative desene.

Totodată, în data de 01 iunie 2013, începând cu ora 10:00, pe strada Bulevardul Carol din municipiul Târgovişte, peste 300 de preşcolari şi şcolari vor fi implicaţi în activităţi educative pe teme rutiere : desene pe asfalt, concursuri de biciclete şi role.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial