4 mai 2024
Dâmbovița: Polițiștii continuă campania de prevenire a infracțiunilor cu violență, furturilor și gestionarea conflictelor

Dâmbovița: Polițiștii continuă campania de prevenire a infracțiunilor cu violență, furturilor și gestionarea conflictelor

Activități informativ-preventive desfășurate de polițiști

În perioada 31 iulie – 1 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat noi activități informativ-preventive dedicate tinerilor și persoanelor vârstnice din județ.

În cele trei zile, polițiștii au fost prezenți alături de copiii din tabăra ”Hera Kids Free”, grădinițele cu program normal din Găești și Priseaca, dar și la Clubul Pensionarilor din Târgoviște.

Sesiunile interactive s-au axat pe prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a infracțiunilor de furt din buzunare/locuință/genți/autoturisme, dar și pentru gestionarea eficientă a situațiilor conflictuale. 

Totodată, polițiștii au discutat despre principalele reguli pe care trebuie să le respecte cei mici atunci când se deplasează pe drumul public, dar și cazurile de plecări voluntare ale minorilor de la domiciliu.

Un alt subiect abordat în rândul adulților a privit noile modificări legislative conform cărora șoferii care comit un accident soldat cu decesul victimei, fiind sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, vor fi condamnați la închisoare cu executare, activitățile fiind circumscrise campaniei ”Când drogurile și alcoolul preiau volanul, se închide drumul libertății!”.

Sesiunea de informare desfășurată la Clubul Pensionarilor a fost realizată în colaborare cu pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Pentru a consolida informațiilor prezentate, polițiștii au distribuit persoanelor prezente și pliante.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial