mie. oct. 23rd, 2024

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiAcţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

 

În perioada 22-28 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa,au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea  şi combaterea accidentelor de circulaţie, pe principalele drumuri naţionale şi judeţene.

În cadrul acţiunilor, au fost constatate 6 infracţiuni la regimul rutier şi au fost aplicate circa 530 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul amenzilor aplicate, 88 au fost pentru indisciplina pietonală, 4 pentru neacordarea priorităţii de trecere şi 230 pentru viteză neregulamentară.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 9 de certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Un bărbat, de 32 de ani, din Costeştii din Vale, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism, deşi  se afla sub influenţa băurilor alcoolice şi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule .

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Faţă de acesta, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de

„conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.