18 aprilie 2024

Dâmboviţa – PERICOL ŞI BĂTAIE DE JOC în transportul de persoane!

www.mariusbuga.ro_images_microbuz„Am discutat despre transportul de persoane prin curse regulate, dar şi de transportul de persoane prin curse regulate speciale. Am constatat că lucrurile nu se îndreaptă deloc în zonă. Începem pe 14 septembrie anul şcolar şi nu vreau să avem dificultăţi suplimentare.

Am făcut o trecere în revistă a neregulilor constatate, sunt deficienţe în ceea ce priveşte efectuarea serviciului de transport cu alte autovehicule decât cele cu care s-a licitat, nerespectarea orarului de desfăşurare a curselor şi a numărului acestora înscrise în Caietul de sarcini pe anumite trasee, nerespectarea intinerarului sau a staţiilor de capăt pe anumite trasee, utilizarea unor autovehicule cu deficienţe tehnice, nerespectarea prevederilor legale în ce priveşte utilizarea autovehiculelor de pe un traseu pe altul.

Majoritatea operatorilor economici transportă persoane peste capacitatea pe scaune şi nu este vorba de un călător sau doi, ci este vorba de zeci de persoane. De asemenea, faptul că unii beneficiari de autorizaţii pentru curse speciale utilizează staţiile de îmbarcare-debarcare cuprinse în programul de transport persoane, adică fac concurenţă neloială celor care au trasee, ei nu au de ce să oprească pe traseu decât dacă cumva, în înţelegerea cu societatea comercială respectivă, au obligaţia să mai ia muncitori de undeva.

Am luat măsura să facem o documentaţie standard pentru asemenea cazuri şi să disciplinăm un pic şi cursele speciale, pentru că am constatat că de multe ori societăţi care au pierdut licitaţiile pe anumite trasee se duc şi încheie tot felul de convenţii cu părinţii, cu elevii, cu profesorii, şi o să standardizăm un pic documentaţiile, în aşa fel încât să nu mai poată abuza nimeni.

I-am anunţat pe transportatori că vom continua cu controalele în teren, începând din această săptămână, avem zilnic echipe de control, nu doar din CJD, ci şi de la IRSCTC, RAR, ARR. Ultimele amenzi date sunt pe data de 28 august, iar «fericitul» posesor al lor se numeşte SC Grup Atyc SRL. Amenzile au fost date anul acesta, dar trebuie să ştiţi că am reorganizat Serviciul şi mai mult de o lună de zile nu am avut controale pe teren.

I-am informat că voi veni în Consiliul Judeţean în luna octombrie cu toţi cei care au nereguli şi voi cere ridicarea licenţelor de transport la toţi”, a dat de veste preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial