16 aprilie 2024

Dâmboviţa – Patronii care încălcau drepturile angajaţilor, amendaţi cu peste 100 de mii de lei!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE MAI 2014 –

În cursul lunii mai 2014 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 167 de controale în domeniul relaţiilor de muncă prin care au fost verificate respectarea legislaţiei muncii la angajarea în muncă, în timpul executării contractelor de muncă şi la încetarea acestora.

Din cei 167 de angajatori controlaţi 15 au fost sancţionaţi cu avertismente iar 20 cu amenzi în valoare de 105.000 de lei. Aplicarea sancţiunilor a fost cauzată de încălcarea drepturilor salariaţilor privind munca suplimentară, munca de noapte şi repausul săptămânal.

Munca nedeclarată a fost identificată la 6 angajatori din domeniile: agricultură, comerţ, alimentaţie publică, fabricarea produselor de patiserie şi construcţii. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 80.000 de lei.

Verificarea asigurării condiţiilor de muncă din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă a condus la sancţionarea a 122 de angajatori cu avertismente şi amenzi în valoare de 19.000 de lei. Neconformităţile depistate au constat în: lipsa Certificatului constatator eliberat de Registrul Comerţului, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor, lipsa constituirii Comitetului de Securitate şi Sănătate în Muncă. Pentru toate acestea, pe lângă sancţiuni, s-au dispus măsuri de intrare în legalitate. 

INSPECTOR SEF, RESPONSABIL  REL. MASS-MEDIA,

Ing. Marius LIXANDRU          Inspector Letitia NISTOR

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial