25 aprilie 2024

Dâmboviţa – Opt accidente în numai două zile! 11 oameni au ajuns la spital

40552152_335546840520665_30022Sâmbătă și duminică, pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 8 accidente de circulație, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 10 persoane. Din fericire, nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma evenimentelor rutiere înregistrate pe drumurile din județ.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic să adopte un comportament responsabil, să respecte cu strictețe normele privind circulația pe drumurile publice și să dea dovadă de politețe.

Stimați conducători auto,

Circulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

Dați dovadă de politețe în trafic! Respectați-vă partenerii de drum.

Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule!

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți!

În permanență, concentrați-vă asupra traficului! Atenție la folosirea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul handsfree. O clipă de neatenție vă poate costa viața!

Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Atenție la manevrele de depășire! În contextul unui trafic aglomerat, depășirile se dovedesc extrem de periculoase. Totodată, vă recomandăm să vă păstrați-vă calmul, să nu blocați interesecțiile și să nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Nu îngreunați traficul sau nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pe autostradă, sunt interzise oprirea nejustificată și circulaţia pe banda de urgenţă!

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales în condiții de vizibilitate redusă.

Bicicliștilor le recomandăm ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea direcţiei de mers, chiar dacă au prioritate de trecere, trebuie să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor.

Motocicliștilor le recomandăm să aibă un contact vizual cu şoferii care ar putea să le intersecteze traiectoria.

Purtați îmbrăcăminte adecvată, inclusiv cască de protecție omologată, fiți vizibili și sporiți atenția la viraje şi în intersecţii! Abordați curbelecu viteză moderată, fără a le “tăia”.

sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial