13 mai 2024

Dâmbovița – O săptămână în care au fost DOAR ACCIDENTE UȘOARE!

accip2COMUNICAT DE PRESĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Săptămâna trecută, niciun accident grav de circulaţie nu a fost produs pe şoselele din judeţul Dâmboviţa. Poliţiştii rutieri mulțumesc participanţilor la trafic care au înțeles să respecte regulile de circulație și recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa lor, cât şi a celorlalţi.

În perioada 20-26 aprilie a.c., pe raza judeţului, au fost înregistrate 8 accidente rutiere uşoare, având drept consecinţă rănirea uşoară a 13 persoane.

Trei dintre accidentele de circulaţie s-au produs pe fondul indisciplinei pietonale, iar alte două ca urmare a defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Zilnic, poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în colaborare cu structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, obiectivul principal fiind salvarea de vieți.

În cadrul acţiunilor,  au fost aplicate  1191 sancţiuni contravenţionale, dintre care 739 pentru exces de viteză, 240 pentru neportul centurii de siguranţă şi a sistemelor de retenţie omologate şi 16 pentru neacordarea priorităţii de trecere.

În atenţia poliţiştilor au fost şi celelalte categorii de participanţi la trafic, 183 de pietoni, biciclişti şi căruţaşi fiind amendaţi pentru abaterile comise.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial