9 mai 2024

Afaceri păguboase cu lemne, în nordul județului!

www.mariusbuga.ro_images_padure2Operaţiunile cu  material lemnos, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat în nordul judeţului, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos.

Astfel, în cadrul acţiunii, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 12 000 de lei.

În urma controlului efectuat la o instalaţie de debitat material lemnos, poliţiştii au descoperit cantitatea de 13 mc de lemn de lucru, pentru care  nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a agentului economic, în conformitate cu Legea 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, un alt bărbat a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, după ce au fost depistat de poliţişti în timp ce transporta material lemnos a cărui provenienţă nu a putut fi justificată.

 

  •  

hogaesti2Patru tineri au fost surprinşi în flagrant, în timp ce sustrăgeau bunuri din incinta unei societăţi comerciale

 

Poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Valea Mare au surprins în flagrant patru tineri, în timp ce sustrăgeau un motor electric din curtea unei societăţi comerciale din localitate.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că tinerii, cu vârste curpinse între 19 şi 25 de ani, au pătruns în curtea atelierelor electromecanice aparţinând unei societăţi comerciale, cu scopul de a sustrage bunuri.

Motorul electric a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Pe numele lor a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”, cercetările fiind continuate în vederea probării întregii activităţi infracţionale a acestora.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial