21 mai 2024

Dâmbovița – O grămadă de probleme în transporturi!

www.mariusbuga.ro_images_microbuzpTransportul de mărfuri şi persoane, verificat de poliţiştii Serviciului Rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe linia verificării legalităţii transportului public de persoane şi de mărfuri.

 

Scopul activităţilor îl constituie  prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere înregistrate pe fondul încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri.

 

În cadrul acţiunii, au fost verificate 142 de autovehicule, îndeosebi cele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, precum şi cele destinate transportului de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone .

 

Ca urmare a neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25 690 de lei.

 

Din totalul amenzilor, 5 au fost pentru nerespectarea prevederilor H.G 69/2012 privind transportul rutier şi 5 la O.G 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto.

 

Totodată, poliţiştii au reţinut şi 4 permise de conducere.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial