28 aprilie 2024

Dâmboviţa – Nereguli grave în transportul de valori!

jaft4Firmele specializate în sisteme de alarmare, verificate de poliţiștii de la ordine publică

În perioada 14 decembrie 2016 – 5 ianuarie 2017, sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii dâmbovițeni au desfășurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, verificarea respectării prevederilor legale privind paza şi protecţia bunurilor şi valorilor pe timpul transportului, păstrării ori depozitării acestora.

Acțiunile au vizat identificarea deţinătorilor de valori şi a societăţilor specializate, care realizează transportul de valori, cu încălcarea prevederilor legale, precum reducerea riscului producerii unor infracţiuni grave asupra persoanelor care efectuează operaţiuni cu valori monetare sau a personalului de pază şi protecţie.

Polițiștii au îndrumat şi controlat prestatorii de servicii în domeniul sistemelor de alarmare, au verificat licenţele societăţilor specializate, dacă acestea au fost reînnoite sau dacă au fost actualizate regulamentele de organizare şi funcţionare.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii de ordine publică au verificat și modul în care agenţii economici manipulează, depozitează şi transportă valorile monetare, la hiper/super/market-uri, centre de procesare valori monetare şi casierii colectoare, care efectuau operaţiuni cu numerar însemnat.

Astfel, poliţiştii au verificat 52 de unităţi, dintre care 28 de hiper/supermarket-uri și centre comerciale, 4 staţii de distribuţie a carburanţilor, 8 spații de depozitare şi 20 de casierii colectoare.

În această perioadă, polițiștii au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.000 de lei.

Dintre neregulile constatate, în 4 cazuri au fost deficiențe cu privire la locurile de depozitare, respectiv lipsa sistemelor sistemelor electronice de securitate și a sistemelor mecanofizice.

De asemenea, în 8 cazuri au fost constatate deficiențe ale transportului de valori (lipsa planului de pază al transportului avizat, nerespectarea consemnelor, utilizarea autovehiculelor neamenajate, lipsa personalului de pază înarmat și lipsa monitorizării mijloacelor de transport anume destinate).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial