6 mai 2024

Dâmboviţa – Maşini pericol în trafic!

rutiAcţiuni pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră din Dâmbovița, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele au controlat 281 de autovehicule pentru a verifica, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 176 de sancţiuni contravenţionale, au reținut 18 permise de conducere și au retras 11 de certificate de înmatriculare.

În cazul a două autovehicule care reprezentau un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării acestora.

Razie-politia-rutieraInfracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii rutieri

Poliţiştii din Dâmbovița au depistat 5 bărbați în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere ori aveau suspendată sau anulată exercitarea dreptului de a conduce.

Din cercetări a reieșit că unuia dintre bărbați i-a fost încredinţat autovehiculul pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, care cunoştea faptul că cel în cauză nu posedă permis de conducere.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că un bărbat se afla și sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_politia1Acţiune a poliţiştilor de la ordine publică pe linia verificării modului de asigurare cu pază a societăţilor comerciale

În noaptea de 20/21 iunie a.c., în intervalul orar 22.00 – 04.00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat verificări cu privire la modul de asigurare a dispozitivului de pază la societățile comerciale, precum și pentru sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

Astfel, polițiștii au verificat 18 obiective asigurate cu pază umană şi 9 societăți de securitate.

De asemenea, au fost controlați 23 de agenţi de pază.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

politie-scandal-barAcțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, cei de la Serviciul de Ordine Publică şi efective ale Poliției Orașului Găești au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, îndeosebi a celor de prostituție și proxenetism, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulație.

Astfel, polițișii au controlat 254 de autovehicule și au verificat 319 persoane.

În urma neregulilor descoperite, au fost constatate 8 infracțiuni și au fost aplicate 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.210 lei.

Din totalul amenzilor, 25 au fost pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 174 pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_trecereNerespectarea normelor privind acordarea priorității de trecere, sancționată de polițiști

Polițiștii Serviciului Rutier și ai formațiunilor de profil au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație privind acordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor angajați în traversarea regulamentară a părții carosabile.

Astfel, au fost aplicate 236 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute 20 de permise de conducere.

14 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor și vehiculelor, în cazul acestora fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere, poliţia dâmboviţeană atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării unor reguli privind prioritatea de trecere:

-acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată;

-acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară;

-permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă;

-acordaţi prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia;

-acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară având în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Totodată, poliţia rutieră le recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial