3 mai 2024

Dâmbovița: Două doamne… pistolare! Vezi ce le-au făcut polițiștii!

sock.ro_images_pistol1Două femei sunt cercetate de poliţişti pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor

 

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase.

 

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a două femei, ambele în vârstă de 33 de ani, două arme neletale.

 

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată din anul 2013, acestea nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

 

Pe numele femeilor, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de              „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, faţă de acestea s-a luat măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor letale şi neletale supuse autorizării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial