19 aprilie 2024

Dâmbovița – De Sfânta Maria, unii au petrecut, alții au încălcat legea!

talha1Poliţia dâmboviţeană, la datorie de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

În perioada 14-16 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost prezenţi la datorie, pe timpul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni, dintre care 14 în flagrant delict. Din totalul acestora, 7 au fost conduceri pe drumurile publice a unor vehicule de către persoane care nu posedau permise de conducere.

Poliţiştii au urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, sancţionând încălcările normelor de convieţuire socială. Astfel, au aplicat 144 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi 20 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate pentru un trafic rutier în siguranţă, poliţiştii au aplicat 543 de sancţiuni contravenţionale celor care au încălcat prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 342 au fost pentru exces de viteză.

De asemenea,  au fost  reţinute 12 permise de conducere şi au retrase 12 certificate de înmatriculare.

În total, în urma abaterilor contravenţionale constatate, au fost aplicate 737 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 191.217 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 3.210 lei.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial